X
تبلیغات
ترویج - کشت پیاز
تاريخ : جمعه 4 آذر1390 | 13:25 | نويسنده : mohammadreza hassanpour

پیاز گیاهی است دو ساله که در سال اول رشد و در سال دوم وارد فاز زایشی شده و به گل می رود. ساقه آن حدودا 60 سانتیمتر است و گاهی تا یک متر هم می رسد ، ساقه پیاز از فلسهایی تشکیل شده است که در بخش پایین ساقه متورم شده استاین گیاه مخصوص آب و هوای سرد می باشد و در دمای 18 درجه سانتیگراد جوانه می زند. خاکهای شنی لومی که دارای هوموس کافی است برای رشد این گیاه مناسب می باشد.

کاشت پیاز

کشت پیاز در منطقه بصورت بهاره می باشد و بهترین زمان برای کاشت پیاز بهار می باشد.

تاریخ کاشت

بهترین موقع برای کاشت پیاز فروردین ماه می باشد.بذر پیاز در 18 درجه سانتیگراد شروع به جوانه زنی می کند

مقدار بذر

میزان بذر مصرفی از 8-5 کیلو گرم در هکتار متغیر می باشد در بعضی مناطق نشاء کاری صورت می گیرد.

میزان کود

1- ازت به میزان 80 کیلو گرم در هکتار.

2- فسفر به میزان 80 کیلو گرم در هکتار.

3- پتاسیم به میزان 75 کیلو گرم در هکتار.

داشت پیاز

سله شکنی، نرم کردن خاک پای بوته، دفع علفهای هرز مزرعه با استفاده از سم داکتال به میزان 12-8 کیلو گرم در هکتار و همچنین وجین علفهای هرز تا چند هفته قبل از برداشت.

آبیاری

آبیاری باید به طور مرتب و با توجه به نوع خاک انجام شود. آبیاری زیاد موجب کاهش راندمان می شود.

بیماریهای مهم پیاز

1- ارغوانی شدن ریشه (قارچی)

2- پوسیدگی گلوی پیاز (قارچی)

برداشت پیاز

برداشت موقعی صورت می گیرد که بخشهای بالایی شروع به افتادن کند در مناطق گرم وقتی 25% و در مناطق سرد وقتی 50% بخشهای بالایی بیافتد برداشت بایستی انجام شود.

ارقام ایرانی پیاز

1- پیاز قرمز آذر شهر

2- پیاز قرمز اصفهان

3- پیاز قرمز ری

4- پیاز قرمز تارم (ارقام قرمز)

5- پیاز سفید قم

6- پیاز سفید کاشان (پیاز سفید)

7- پیاز بنفش کهریزک

8- پیاز صورتی نوشهر